Over ons

Schoolvrienden

Ze kennen elkaar al vanaf de MTS in Oss en zijn elkaar vanaf dat moment nooit meer uit het oog verloren. Nadat ze beiden de HTS in Den Bosch hadden afgerond zijn hun wegen heel even uit elkaar gegaan. Edwin is daarna als Bouwkundig ingenieur de arbeidsmarkt op gegaan en Maarten studeerde verder aan de TU Eindhoven.

New York

Na zijn studie werkte Maarten als architect voor verschillende gerenommeerde architectenbureaus (Alberts en Van Huut, UN Studio en Rietveld architects New York).

Klein blijven maar groot denken

Na al vele jaren ad-hoc aan elkaars projecten te hebben meegewerkt bundelen ze nu hun krachten onder de naam Janssen Verkuylen Architecten en Ingenieurs (JVAI). Doel van de samen-werking is het bereiken van een bredere markt. Door ‘klein’ te blijven en ‘groot’ te denken.

Samen kunnen ze zowel de particuliere markt als de professionele markt bedienen. Van verbouw tot nieuwbouw van woonhuizen, sportgebouwen en commerciële gebouwen.

Maarten over Edwin:

"Al vanaf het moment dat ik met Edwin samen studeerde was ik erg onder de indruk van zijn bouwkundige kwaliteiten. Hij is heel allround en denkt altijd oplossingsgericht.
De kwaliteit van een goed gebouw staat of valt bij de kwaliteit van zijn details. Ik denk in mooie vormen en hij zorgt ervoor dat het technisch kan worden uitgevoerd binnen het gestelde budget. Dat werkt heel verhelderend. Daarnaast is het gewoon een leuke kerel die - net als ik- erg actief is in het verenigingsleven . We werken al jaren samen aan verschillende projecten in binnen- en buitenland en het was dus ook een logische stap om samen verder te gaan."

Edwin over Maarten:

"Doordat we elkaar al zo lang kennen voelen we elkaar blindelings aan. Hierdoor kunnen we snel schakelen tussen idee, ontwerp, uitwerking, uitvoering en begeleiding. We hebben een aantal woonhuizen voor particuliere opdrachtgevers gerealiseerd waarin we vanaf het eerste moment bij het proces betrokken zijn geweest. Van schets tot aan oplevering. Je ziet dan dat de budgetbewaking vanaf de start goed wordt georganiseerd zodat de opdrachtgever later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
Doordat we 'klein' blijven, ontstaan er korte communicatielijnen naar onze opdrachtgevers en kunnen we scherp offreren, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit."